Forum Index > Projects > Diavolino
 No serial port found (Mac OS X)
 |  Printable Version
By: Anonymous: Andreas () on Thursday, January 05 2012 @ 03:00 PM PST (Read 1573 times)  
Anonymous: Andreas

Hi,

I have built my first Diavolino. I used the "power from USB option" and put the right jumper in place. The LED starts blinking after I plugged in the FTDI TTL cable. The LED stops blinking while pressing the reset button.

The problem is that I can't upload any new code, because I don't see a serial device to use. I am using OS X 10.6.7. When I plug in an Arduino UNO, a device file /dev/tty.usbmodem3d21 automatically appears, and disappears when I unplug the Arduino. With the Diavolino and the FTDI TTL cable I don't see any serial device file.

Any ideas what to check would be much appreciated. How would I check the cable for example?

Thanks,
Andreas





       
   
By: Anonymous: Andreas () on Thursday, January 05 2012 @ 03:20 PM PST  
Anonymous: Andreas

** slaps hand to forehead ** I didn't realize I had to install a FTDI driver. It's working just fine now.





       
   



 All times are PDT. The time is now 03:52 AM.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
Filtered HTML Allowed 
Censored Content 

Evil Mad Scientist Forum Archives — Read only!

Please visit our new forums for new discussions.


DIY Hardware for Electronic Art


The Original Egg-Bot Kit


Octolively
Interactive LED kits


Meggy Jr RGB
LED matrix game
development kit.


Business-card sized
AVR target boards


Peggy 2
LED Pegboard kits

My Account






Lost your password?